Бібліотека - відкритий світ інформації

320 березня до Сокирянської центральної районної бібліотеки на бібліотечний урок разом з класним керівником Оксаною Слушняк та шкільним бібліотекарем Тетяною Савчук завітали учні 9-Б класу ЗЗСО №1.

Бібліотекар відділу обслуговування Вікторія Урсатій розпочала зустріч з екскурсії по книгозбірні, під час якої учні отримали цікаву інформацію про роботу та функції кожного з відділів районної бібліотеки.

У читальному залі бібліотечні працівники ознайомили учнівську молодь з переліком послуг, що надає районна бібліотека, розповіли про те, як правильно користуватися довідковими виданнями, провели огляд діючих виставок та періодичних видань бібліотеки.

У відділі абонементу юнацтву презентували новинки літератури, які нещодавно надійшли до бібліотеки, а усі бажаючі взяли додому книги на свій смак. Про призначення та функції алфавітного і систематичного каталогів, систематичної та краєзнавчої картотек статей розповіла провідний бібліотекар Людмила Тимчук. Завідувач відділу обслуговування Валентина Гавдюк говорила про сектор єдиного фонду та МБА.

Під час цього бібліотечного уроку працівники допомогли зрозуміти учнівській молоді, що оволодіння основами інформаційної культури підготує їх до будь-якого виду пізнавальної діяльності та допоможе краще орієнтуватися у сучасному інформаційному світі.

Валентина ВЕРЕГА,

директор Сокирянської ЦБС