Сторінками поезій Тараса Шевченка

IMG-0aac44d60e5c4f23a0d0e324c77da280-VЖиви душа поетова святая,

Живи в святих своїх речах!

І ми, читая, оживаєм,

І чуєм Бога в небесах.

Такими словами 5 березня у Сокирянській центральній районній бібліотеці розпочався поетичний акорд «Сторінками поезій Тараса Шевченка», присвячений 205-й річниці від дня народження великого українського поета, художника, філософа.

У бібліотеці зібралися небайдужі до світлого Шевченкового слова. Разом з ведучою - провідним бібліотекарем Наталією Грубою учні 11 класу Сокирянського ЗЗСО №1 (класний керівник - Валентина Мельник) перегорнули сторінки життя генія, мислителя, пророка, людини незвичайної долі та надзвичайного таланту Тараса Григоровича Шевченка.

На поетичному акорді лунали геніальні твори Великого Кобзаря у виконанні Тетяни Мусурівської, Ольги Гладкої, Дарини Паращук. Поезії українських поетів, присвячені Тарасу Шевченку, емоційно звучали у виконанні Олександри Мельник, Євгена Досяка та Діани Баранської. Учнівська молодь мала змогу ознайомитися з книжковою виставкою-портретом «Тарасе, ми завжди пам’ятаємо тебе».

Захід відбувся ніби на одному диханні, а присутні ще раз переконалися, що Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. І які б нещастя, муки не випадали на долю українського народу, він вистоїть, якщо з ним буде Шевченко і його вічне слово.

Валентина ВЕРЕГА,

директор Сокирянської ЦБС