«Супер читач літа» - 2018

919 вересня напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у Сокирянській ЦБС відбувся районний конкурс «Супер читач літа» - 2018, який підготували та провели працівники районної дитячої бібліотеки. За перемогу у конкурсі змагалися 16 найкращих юних читачів Сокирянщини, які протягом літа за власним бажанням або уподобанням прочитали найбільше книжок.

Під час конкурсу найактивніші, найкмітливіші діти представляли себе та свою улюблену книгу. Приємно було бачити стільки читаючих дітей, гарних, усміхнених. Діти охоче презентували свої улюблені книжки. Щиро та довірливо відкривали свої думки з приводу прочитаного. Кожен з них демонстрував свою індивідуальність: одні розповідали найцікавіше про своїх улюблених героїв, письменників, інші декламували вірші, навіть, співали, цитували уривки з обраних творів.

Як виявилося, юні читачі — справжні гурмани, адже вони представляли різножанрову літературу: класичні та сучасні твори української і світової літератури, пригоди і фантастику. Здавалося б, XXI століття – епоха домінування Інтернету. Проте, як всі побачили на конкурсі, діти полюбляють читати. Життя у бібліотеках вирує, як і раніше, навколо книги.

Компетентне журі обрало найкращих, хоча це було й досить важко, адже кожна дитина – неповторна. І все ж літературні бої завершилися перемогою трьох конкурсантів:

І місце отримала юна читачка бібліотеки філії села Романківці Валерія Ваданюк;

ІІ місцеВлада Ковбасюк, яка представляла Сокирянську районну дитячу бібліотеку;

ІІІ місце посіла Крістіна Ігнатова, активна читачка бібліотеки – філії села Шишківці.

Учасникам конкурсу подякували начальник відділу культури Сокирянської райдержадміністрації Раїса Горн, директор ЦБС Валентина Верега та завідувач районної бібліотеки Тетяна Іконєна. Всіх учасників конкурсу нагородили дипломами, грамотами та цікавими книгами. 

Тетяна ІКОНЄНА,

завідувач дитячої районної бібліотеки