«Веселі бабусі» зачаровують глядачів

ВАСИЛІВКА7 липня 2018 року в смт. Кельменці відбувся ІІІ регіональний фестиваль народного мистецтва «Душа народу в килимі цвіте», основною метою якого є популяризація пісенного, музичного, хореографічного, словесного фольклору, народних ремесл бессарабського краю. Десятки аматорських колективів радували своїми піснями, танцями та музикою.

Сокирянщину представив народний аматорський фольклорний колектив «Веселі бабусі» будинку культури с. Василівка (керівник Микола Шостак). Аматори подарували всім присутнім свій творчий дарунок: місцеві пісні «Це було у Василівцях», «Василівські співаночки» та віночок українських народних пісень. Приємно було спостерігати за обличчями захоплених глядачів, їхніми щирими посмішками та чути бурхливі оплески під час виступу наших земляків.

Долучившись до свята, василівчани ознайомилися з народними обрядами, традиціями Бессарабії та повезли з фестивалю незабутні враження від щирого гостинного прийому, виставки тканих килимів місцевих майстринь.

Незабутні враження, нові знайомства, щирість і відвертість назавжди залишуться в серцях шанувальників справжньої української культури. Особливої подяки заслуговують організатори фестивалю за злагоджену роботу та вміння дарувати людям радість, а це – найважливіше.

Валерій Кукілюк,

завідувач відділу культурно-освітньої роботи та організації дозвілля Сокирянського РБНТД