Успіх сокирянських аматорів у Польщі

Європа3  копія20 червня народний аматорський оркестр народних інструментів виступив у Польщі. Де разом з ним свою творчість представили  колективи з України, Польщі, Румунії та Словаччини.

Розпочався фестиваль  програмою «Спільна вулиця», де колективи вулицями Ястров`я у театралізованій ході представляли власні  фестивальні програми. Народний аматорський оркестр народних інструментів запалив серця глядачів грою «Бессарабія рідненька» на сл. В.Гандзія, муз. М.Мафтуляка, яка прозвучала у виконанні дуету у складі Орисі Петришеної та Олесі Янчак.  Ця  пісня стала візиткою колективу.

 

Наступного дня в м.Ястров`є відбулася буковинська ярмарка «Смаки Буковини». Всі колективи презентували страви регіональної кухні. Сокирянці частували всіх бажаючих смачними варениками з сиром та картоплею у сметані. Учасники та гості свята висловлювали щирі слова вдячності за приготовлені смаколики.

Далі відбулося відкриття фестивалю в м.Піла, на якому оркестр презентував різноманітний репертуар: інструментальний твір «Карпатські візерунки», пісня «Сік землі»  у виконанні солістки Орисі Петришеної та дуетна пісня «Було у коморі сало» з Олесею Янчак. В другій половині дня, на базі відпочинку «Лєсна хата», біля озера, відбулося фольклорне дійство «Купальська ніч», тут  звучали українські народні пісні, розпалювалися вогнища, дівчата пускали вінки на воду. Фіналом купальського свята стало мультимедійне та лазерне шоу, яке залишило неймовірні спогади у всіх присутніх глядачів.

Суботній день подарував не менш позитивних емоцій. Всі колективи святковою театралізованою ходою, в національних вбраннях,   красувалися по вулицях м.Піла. Веселі, жартівливі пісні та гучні музики звучали у виконанні народного аматорського оркестру, солісток Олесі Янчак та Орисі Петришеної. Наприкінці фестивального дня була вистава театру вогню «LosFuegos» з м.Кракова.

Завершилися буковинські зустрічі нагородженням колективів пам’ятними подарунками, після чого всі мали честь виступити на сцені у фінальному концерті.

Колектив оркестрантів висловлює щиру подяку керівнику колективу, керівництву Сокирянської  райдержадміністрації та районної ради, начальнику відділу культури, спонсорам, адже завдяки їм  колектив мав змогу презентувати творчість Сокирянщини.

         Олеся Янчак,

т.в.о. директора Сокирянського РБНТД