Майстри народного мистецтва Сокирянщини

Майстри народного мистецтва СокирянщиниОднойменний мистецький проект стартує у Сокирянському районному будинку народної творчості та дозвілля. Його мета - розповідь про майстрів кожного населеного пункту та представлення фото їхніх робіт. Мешканці Сокирянщини побачать красу народної вишивки, різноманітні килими, неймовірні вироби з глини та інші вироби.

 Розпочинається проект із розповіді про майстрів міста Сокиряни, які у свої роботи вкладають частиночку душі. Валентина Ярова - творча, талановита, сповнена нових креативних ідей. З самого дитинства відкрила в собі талант до малювання. У шкільні роки почала вчитися від бабусі вишивати. Увесь свій вільний час присвячує улюбленій справі. Любов до творчості з великим задоволенням передає своїм учням, адже Валентина Борисівна вміло керує Сокирянською районною художньою школою.

 Лариси Скаженюк - викладач Сокирянської районної художньої школи. Її роботи доповнюють красу виставок майстрів Сокирянщини. Її гобелени та картини щоразу додають ексклюзивності та оригінальності кожній виставці, які неодноразово були представлені на районних, обласних та всеукраїнських конкурсах.

 Надія Кривчанська щоразу створює оригінальні вироби. Жодне свято у районі не обходиться без творчого внеску майстрині в оформлення сцени, стендів. Пані Надія постійно долучається до оформлення книжкових полиць у бібліотеках та надає цінні поради працівниками сільських бібліотечних закладів та клубних установ.

 Олеся ЯНЧАК