Тюльпаном чорним пам’ять проросте

 Тюльпаном чорним пам’ять проросте«Тюльпаном чорним пам’ять проросте», - під такою назвою у селі Романківці Сокирянського району біля пам’ятника воїнам–афганцям відбувся урочистий мітинг. Тут зібралися учасники афганської війни, громадськість, представники влади, аби вшанувати пам’ять полеглих, які з честю та гідністю виконали свій військовий обов’язок.

 З вітальним словом до присутніх звернулися заступник голови Сокирянської районної ради Олексій Бойко та голова спілки інвалідів війни в Афганістані «БАЧА» Василь Гандзій. Саме він під час виступу вручив кубок глядацьких симпатій наймолодшим учасникам турніру з волейболу Вітрянського НВК, присвяченому 29-й річниці виведення військ з Афганістану.

 Найвищою нагородою для загиблих є, звісно, пам’ять прийдешніх поколінь. І саме вона була відображена у літературно - музичній композиції “Біль Афгану” у виконанні учнів Романковецької гімназії та оспівана в пісні «Повіяв вітер степовий» у виконанні аматорського фольклорного колективу «Любисток» місцевого будинку культури. Ведучий заходу– Валерій Кукілюк зазначив, що наш святий обов’язок - ніколи не забувати земляків, які загинули в Афганістані, гідно шанувати тих, хто повернувся додому і зараз бореться за волю і незалежність нашої держави.