Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/December/5
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/December/5

Обов’язки та права – усьому голова

Обов’язки та права – усьому головаЯкщо говорити мовою символів, то людина – це птах з двома крилами. Одне крило – це наші права, друге – обов’язки. І для того, щоб здійснювати повноцінний політ у соціумі, обидва крила повинні бути розвинені рівномірно.

Днями, у рамках Всеукраїнського тижня права, в читальному залі бібліотеки-філії села Коболчин Сокирянського району відбулася зустріч, де школярам розповідали про кримінальну та адміністративну відповідальність осіб, які не досягли повноліття. З учнями Коболчинської загальноосвітньої школи (вчителі – Л. Ткач та А. Кучмей) зустрілася представник Сокирянського МРС з питань пробації Ольга Ротар. Організатори заходу підготували тематичну добірку літератури «Права та обов’язки нероздільні» та продемонстрували документальний фільм «Почуй мене».

 Після перегляду стрічки, яка справила на присутніх неабияке враження, відбулася дискусія, під час якої учні висловлювали свої думки щодо злочину та його наслідків. Захід відбувся з метою попередження підліткової злочинності та запобігання іншим негативним проявам у дитячому середовищі.

***

У Сокирянській районній дитячій бібліотеці теж пройшов гарний захід в рамках Всеукраїнського тижня права. «Кожний, хто ходить по землі, має свої права і обов`язки в житті», - так називалася зустріч учнів 9–А класу ЗОШ № 1 (класний керівник – Л. Кібзун) з начальником Сокирянського МРС з питань пробації Віталієм Мадейом та фахівцем цього ж відділу Ольгою Ротар.

 Ведуча заходу - бібліотекар Тетяна Овчар зауважила, що змалку діти, підлітки потрапляють у різні ситуації, коли необхідно знати свої права. Гості ознайомили учнів з кримінальною відповідальністю осіб, які не досягли повноліття, а також обговорили низку питань, що стосувалися прав дитини. Присутні говорили про цінності людського життя, про поведінку в школі, вдома, громадських місцях.

 Дітей цікавило усе: що відрізняє правомірну поведінку дитини від неправомірної, яка межа між такими діями, що буде, якщо образиш товариша, що спричиняє юридичну відповідальність, що чекає за маленьку крадіжку. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час заходу, змусили дітей замислитись над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати.

Тетяна ІКОНЕН,

завідувачСокирянської дитячої бібліотеки

{gallery}2017/December/5{/gallery}