Підліток і закон

Підліток і законВраховуючи важливе значення правової освіти у розбудові України як правової держави, виховання у громадян поваги до закону і прав людини 5 грудня у Сокирянській центральній районній бібліотеці в рамках Всеукраїнського тижня правової інформації відбулося чергове засідання читацького клубу "Меридіан" у формі вечора запитань і відповідей "Закони, за якими вчимося, працюємо, живемо". Захід відбувся за участю учнів 8-Б класу Сокирянської гімназії (класний керівник – С. Швець).

 Ведуча заходу - бібліотекар Вікторія Урсатій розповіла присутнім про історію створення "Декларації прав дитини" та ухвалення "Конвенції про права дитини", ознайомила з основними правами дитини, що гарантуються законом, наголошуючи на тому, що кожна людина є унікальною особистістю.

 Запрошені гості - начальник служби у справах дітей Сокирянської РДА Аліна Побережна та інспектор ювенальної превенції Сокирянського відділення поліції, старший лейтенант поліції Ірина Мігалескул розповіли учням про правову поведінку та відповідальність за вчинення дрібних адміністративних порушень та про те, з якого часу настає кримінальна відповідальність підлітків. Вони також надали інформацію підліткам про те, в які служби потрібно звертатися у разі порушення їхніх прав і звернули увагу на пропаганду здорового способу життя.

 На заході учні задавали запитання, а гості доступно та цікаво на них відповідали, спираючись на свої професійні знання та досвід роботи. Охочі ознайомилися з книжковою виставкою на правову тематику "Знай, поважай, виконуй" та мультимедійною презентацією "Молодь і закон", яку підготував Євген Гончар.

Валентина ВЕРЕГА,

директор Сокирянської ЦБС