Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/November/23
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/November/23

Година поезії «Любов`ю земною наповнене слово»

Година поезії «Любов`ю земною наповнене слово»9 листопада, у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, наша держава відзначає День української писемності та мови. Це один з тих днів, коли кожен народ має змогу відчути себе частинкою своєї великої країни, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

 Напередодні цього свята у Сокирянській районній дитячій бібліотеці пройшла зустріч учнів 4-А класу місцевої гімназії (вчитель – Олеся Жук) з творчими людьми нашого краю - поетесою з міста Новодністровськ Галиною Мельник та членом Національної спілки журналістів України Катериною Тищенко.

 Ведуча заходу - бібліотекар Наталія Макар ознайомила дітей з життєвим і творчим шляхом Галини Мельник та запросила її до слова. Поетеса залюбки читала свої вірші, такі відверті та щирі, просякнуті любов’ю до рідної землі, до свого народу, до своєї країни. Не тільки вірші, а й пісні слухали того дня присутні на заході. Приємною несподіванкою для всіх було те, що Галина Терентіївна обдарована здатністю тонко відчувати музику. Її власні пісні «Гердан», «Хризантеми», «Лину я до тебе, Буковино» часто звучать у виконанні популярних співаків краю, щемко тривожать серця слухачів, навівають солодкі спогади, окрилюють мрії та уяву.

 Родзинкою зустрічі були виступи учнів, які надзвичайно майстерно та артистично читали вірші з дитячої поетичної збірки, що має назву «Привіт, мої любі!» Наприкінці відбулася щира, довірлива розмова між дітьми та Катериною Тищенко про творчість, багаторічну журналістську діяльність у газеті «Дністрові Зорі», дитячі мрії та любов до рідної мови.

Tетяна ІКОНЄНА,

завідувач дитячої бібліотеки

{gallery}2017/November/23{/gallery}