Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/Jule/3
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/Jule/3

«Залишається небо надій»: вечір-спомин про відому гвіздівчанку – Лідію Відаш

         Часом стає соромно та прикро за свою необізнаність, за те,  що не знаємо про людей, які прославили у свій час Сокирянщину. Цікавими та незвіданими стежками доль відомих та талановитих земляків  ведуть вже традиційні зустрічі у Сокирянському районному історичному музеї, які вдало та натхненно організовує його директор Валентина Ярова разом із працівниками Сокирянського районного будинку народної творчості та дозвілля.

         Цього разу всі присутні мали можливість познайомитися із життям та творчістю своєї  неймовірно талановитої землячки, співачки, першої виконавиці пісень Володимира Івасюка, заслуженої артистки України – Лідії Відаш. Вона – уродженка села Гвіздівці, там жила та навчалася у сільській школі до 5 класу. Згодом вступила до Чернівецького музичного училища.

         Доля її склалася так, що вона була популярною не тільки на Буковині та Україні, а і за кордоном.

П’ять років тому важка хвороба забрала Лідію Відаш та пам’ять про цю славну жінку живе у серцях родичів, друзів та тих,  хто мав честь бути просто знайомим із відомою співачкою.

         На вечорі-зустрічі були присутні двоюрідні сестри та брати Лідії, які розповіли про щасливі миті їх спільного дитинства, односельчани, голова районної ради Василь Козак, заступник голови районної ради та земляк Лідії Відаш Олексій Бойко, керівник апарату райдержадміністрації Алла Серебрянська, ініціатор зустрічі, журналіст та письменник Олександр Чорний, голова села Гвіздівці Іван Гангал та ті, кому хотілося більше дізнатися про життя і творчість відомої землячки.

         Олексій Бойко - заступник голови районної ради, теж є вихідцем зі славного села Гвіздівці, то ж  у слові на спомин сказав, що нині спільно із Олександром Чорним вони працюють над матеріалами для книги про талановиту землячку.

         Голова Сокирянської районної ради Василь Козак підкреслив глибоке почуття патріотизму співачки.

         Досить проникливими були виступи солістів-вокалістів Оксани Руснак, Марії Гуцул, Софійки Барчук та інструментального дуету у складі Аліни Кметюк і Людмили Плахтєєвої.

         Всі присутні щиро дякували директору  районного історичного музею  Валентині Яровій і працівникам районного будинку народної творчості та дозвілля за проведення цікавої зустрічі із піснею Любові Відаш, яку співала Лідія Відаш, ставши легендою сцени, улюбленицею мільйонів поціновувачів культури.

 

Методичний кабінет РБНТД

{gallery}2017/Jule/3{/gallery}