Правова просвіта громади

Все життя людини у суспільстві проходить у межах правових та соціальних норм. Згідно Конституції України громадяни від народження наділені правами. Правова просвіта населення – постійно в полі зору Кельменецької ЦРБ. Прагнучи якнайширше ознайомити громадян з їхніми правами та обов’язками, бібліотекарі налагодили тісну співпрацю з Кельменецьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

 

У центральній районній бібліотеці  вільний  доступ до баз  даних правового  характеру  користувачі отримують у кімнаті регіональної інформації "Бібліотека. Влада. Громада’’, який діє  при  установі. Серед друкованих документів та інтернет-ресурсів, які представлені за темою «Уроки права – уроки життя» у громадян викликають зацікавленість матеріали з питань земельного законодавства, пенсійної реформи, отримання спадщини,  надання безоплатного державного адвоката тощо.

З  цією метою для широкого кола користувачів бібліотекою проводяться дні правової інформації, тематичні огляди  документів, правові години,  просвітницькі лекторії ,,Конституція – основа моєї держави’’, ,,Знай свої права’’, ,,Право: від  дискусій – до істини, до справ ’’, ,,З турботою про людину’’, ,,Земельні відносини: пошуки, рішення’’, ,,Захищена старість’’ тощо.

 

 

 Тож бібліотечні працівники районної ЦБС вважають  важливим аспектом у своїй роботі створення кожному відвідувачу відповідних умов для повноцінного та якісного оволодівання правовими знаннями та захисту своїх інтересів.

Запрошуємо всіх до наших бібліотек, де вам завжди раді.