Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/Marsh/65
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/Marsh/65

Душа поета – пісня Бога

З нагоди Всесвітнього дня поезії у бібліотечних установах Сокирянського району провели низку заходів, під час яких читачів ознайомили з творчістю українських поетів-класиків, сучасних та місцевих авторів.

23 березня у Сокирянській музичній школі відбулася зустріч з поетом, головним редактором літературно-мистецького та науково-освітнього журналу «Німчич», лауреатом численних літературних та літературно-мистецьких премій та XV загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» Віктором Максимчуком.

Віктор Петрович проживає у Вижниці, проте не забуває своєї малої Батьківщини, активно спілкується із земляками, співпрацює з поетами та композиторами Сокирянщини.

Під час творчої зустрічі Віктор Максимчук читав свої вірші, розповів про роботу над новими авторськими виданнями, ознайомив із своїми публікаціями, листуванням з відомими людьми та поділився досвідом редакційної роботи.

Присутні на заході творчі особистості Сокирянщини - композитор, заслужений працівник культури України Михайло Мафтуляк, письменники Василь Гандзій та Олександр Чорний, поетеса Лариса Тулюлюк-Кушнір, журналіст Катерина Тищенко у своїх виступах розповіли про співпрацю з Віктором Петровичем, поділилися спогадами про свої дитячі та юнацькі роки.

Справжньою окрасою заходу стали виступи солістки Тетяни Андронік, яка виконала пісню Михайла Мафтуляка на вірші Віктора Максимчука «Доню моя» та учасників народного аматорського вокального ансамблю «Мелодія» Сокирянського РБНТД (керівник - Людмила Мафтуляк). У їхньому виконанні прозвучали пісні Михайла Мафтуляка на вірші Віктора Максимчука та Лариси Тулюлюк-Кушнір «Сокирянщина моя», «Летіть додому, діти».

Раїса ГОРН,
начальник відділу культури Сокирянської РДА

{gallery}2017/Marsh/65{/gallery}