"Іду з дитинства до Тараса"

У закладах культури Сокирянського району відбулася низка заходів, присвячених 203-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

У бібліотеках району в рамках загальносистемного місячника Шевченківської книги провели літературні вечори «Кобзар єднає Україну» та Шевченківські читання «Іду з дитинства до Тараса». Під час заходів у виконанні аматорів звучали безсмертні рядки Великого Кобзаря та пісні на його слова. Охочі мали змогу переглянути виставки робіт майстрів народного мистецтва на теми Шевченківських творів.

У Сокирянському історичному музеї оформили тематичну експозицію, присвячену життю й творчості Т.Г.Шевченка, на якій, зокрема, представлено рідкісні експонати - фотокопія рукописної «Захалявної книжки» Шевченка, «Мала книжка, автографи поезій 1847 – 1850 р.р.», вишиті рушники з орнаментами його рідного краю та макет церкви, де молився Тарас. В експозиції виставки – й портрет Великого Кобзаря, автор якого - майстер народного мистецтва, художник, директор Сокирянського історичного музею Валентина Ярова.

Раїса ГОРН,

начальник відділу культури Сокирянської РДА