Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/February/55
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/February/55

КУЛЬТУРА НЕ ЗНАЄ КОРДОНІВ

20 лютого у Центральній районній бібліотеці відбулася творча зустріч працівників культури Сокирянщини та Окницького району (Республіка Молдова). Це не перша зустріч добрих сусідів, оскільки працівників культури Окниці та Сокирян пов’язують дружні партнерські стосунки вже не один рік.

Мета чергової зустрічі – співпраця у рамкам проекту «Новатека» із забезпечення бібліотечних установ комп’ютерною технікою. Про головні кроки по впровадженню цієї програми розповіли головний спеціаліст відділу культури Окницького району Жанна Адамчук та директор бібліотеки міста Окниця Майя Тарабан.

Під час зустрічі начальник відділу культури Сокирянської райдержадміністрації Раїса Горн та директор централізованої бібліотечної системи Валентина Верега поінформували гостей про реалізацію у районі проекту «Бібліоміст», ознайомили з основними напрямами діяльності бібліотек по впровадженню інноваційних форм роботи. Шановні гості також розповіли про роботу бібліотечних установ свого краю. Було досягнуто домовленості щодо підготовки спільного меморандуму про співпрацю у рамках проекту «Новатека».

Учасники запланували проведення низки спільних заходів у рамках цієї програми. Вони також обговорили питання подальшого розвитку дружніх зв’язків у сфері культури, створення додаткових можливостей для розвитку культурних відносин, обміну досвідом працівників установ культури з питань охорони і збереження культурної та історичної спадщини у прикордонному регіоні, проведення культурно-мистецьких заходів, зокрема, Європейських днів добросусідства, виставково-ярмаркових заходів, засідань круглих столів, обмінних концертів, участі у регіональних фестивалях народної творчості. У подальших планах - налагодження співпраці по розвитку хореографічного мистецтва обох районів, обмін досвідом між представниками Окницької школи мистецтв та Сокирянської художньої школи з розвитку гончарної справи.

Наступна зустріч у рамках програми «Новатека» відбудеться в квітні 2017 року у місті Окниця, а у червні бібліотекарі сусідньої держави завітають до села Романківці Сокирянського району.

 

 {gallery}2017/February/55{/gallery}