Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/October/48
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/October/48

День Захисника України на Сокирянщині

З нагоди відзначення Дня Захисника України на Сокирянщині ветерани Другої Світової війни, учасники антитерористичної операції, т.в.о. голови Сокирянської райдержадміністрації Петро Бескупський, голова Сокирянської районної ради Василь Козак поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам – односельчанам та Братської могили.

У Сокирянському районному будинку народної творчості та дозвілля оформили тематичну виставку Сокирянського історичного музею «Ми пам'ять крізь роки несемо у серці». Розпочався урочистий захід хореографічною композицією «Хочу жити без війни» у виконанні учнів Сокирянської гімназії (керівник – Людмила Кучінік). Присутні хвилиною мовчання вшанувала пам’ять усіх загиблих за волю і незалежність нашої держави. Зі словами щирої вдячності та шани до присутніх в залі учасників АТО, ветеранів Другої Світової війни, правоохоронців та прикордонників звернувся т.в.о. голови Сокирянської райдержадміністрації Петро Бескупський. Він наголосив на значенні українського війська в умовах сьогодення, подякував всім захисникам Вітчизни за вірність і мужність. Голова Сокирянської районної ради Василь Козак зауважив, що подвиг наших захисників має знайти відображення у патріотичному вихованні молодого покоління. Відзнаками райдержадміністрації та районної ради були нагороджені учасники АТО, ветерани Другої Світової війни, прикордонники та правоохоронці.

Хвилюючі слова лунали з вуст голови громадської організації «Братське плече» Тараса Гайдея. Він зокрема наголосив, що українці мають пам’ятати про тих, хто зараз стоїть на захисті нашого спокою та закликав активніше долучитися до оголошеної акції по збору крові для поранених бійців.

Після урочистостей Надія Євань, тримаючи в руках лампадку, виконала «Молитву за Україну». Народний аматорський хоровий колектив «Гроно» Сокирянського РБНТД виконав «Боже, Великий, єдиний». Закликала до єднання солістка РБНТД Орися Петришена з піснею «За любов і волю». Від дуету бандуристок села Гвіздівці у складі Наталії Бурченко та Марії Гуцул прозвучала пісня «Ряст на Тарасовій горі». З вірою у краще життя нашої Батьківщини співали учасники народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Мелодія» Сокирянського РБНТД. Проникливим та хвилюючим став виступ солістки РБНТД Олесі Янчак, яка прочитала вірш про українських воїнів та виконала пісню «Солдатику мій», після чого вручила вишиту сорочку своєму вітчиму - учаснику АТО. Глядачі тепло сприймали виступ професійного дуету викладачів Сокирянської музичної школи Лілії Гладкової та Максима Валігурського. Музику рідної землі воїнам АТО подарувала викладач Сокирянської музичної школи Валерія Хрущовська. У супроводі аматорського інструментального ансамблю Сокирянського РБНТД прозвучала буковинська народна пісня «Кам’яна гора», солістка - Оксана Руснак та пісня «Біля тополі» від Валерія Кукілюка.

         На завершення свята відбувся перформанс та хореографічна композиція під промовистою назвою «Україна – це ми» у виконанні Оксани Руснак, її доньки Валерії, сестри Ірини Богачук та учнів Сокирянського ЗНЗ №1.

О. РУСНАК,

заступник директора Сокирянського РБНТД

 {gallery}2016/October/48{/gallery}