Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/Auguste/15
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/Auguste/15

З піснею − до моря

      З 5 по 7 серпня у місті Чорноморськ Одеської області відбувався Х Всеукраїнський фестиваль української народної пісні ім.  Ю.  Штельмаха «Серневий заспів»-2016.

Захід  організований відділом культури Чорноморської міської ради з метою збереження пісенних традицій та надбань українського народу, розвитку аматорського хорового мистецтва, популяризації творчого доробку композитора Юрія Штельмаха, української народної та авторської пісні.

Участь у цьогорічному фестивалі взяли 37 колективів з усієї України.

Програма фестивалю включала у себе ходу учасників вулицями Чорноморська до місця проведення, урочисте відкриття заходу, а також відкриття «Містечка майстрів» у Приморському парку, виступи офіційних осіб і творчих колективів на березі Чорного моря.

На фестиваль завітав й народний аматорський хор «Любисток» БНТД села Коболчин Сокирянського району (керівник - заслужений працівник культури України Іван Гончар). Цей добре знаний на Буковині та за її межами колектив–неодноразовий учасник та переможець багатьох міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних фестивалів та конкурсів. Наступного року учасники хору відзначатимуть поважний ювілей - 65-ти річчя від дня його заснування.

Виступи усіх 37 колективів проходили на подіумі нижнього майданчика сходів у Приморському парку на самісінькому узбережжі Чорного моря. «Любисток» виступав за списком тридцять третім, але глядачі, не зважаючи на спекотну погоду, не розходилися та бурхливими оплесками зустрічали кожного нового учасника.

Усі фестивальні дні були по-своєму цікавими - репетиції хорових колективів, участь у роботі «Містечка майстрів», де майстер-клас з гончарства проводив Іван Гончар. Останнього фестивального дня «Любисток» виступав у літній залі КДЦ Іллічівського морського торговельного порту, де зірвав шквал овацій та гучне «Слава Україні!»

Учасники народного аматорського хору «Любисток» та його керівник Іван Гончар щиро дякують організаторам цього чудового пісенного вернісажу - відділу культури Чорноморської міської ради, Центру культури і мистецтв, Міністерству культури України та особисто голові Чорноморської міської ради пану Валерію Хмельнюку і дружині Юрія Штельмаха Валентині Сергіївні, яка особисто запросила «Любисток» взяти участь у наступному ХІ фестивалі. Буковинці бажають організаторам та учасникам фестивалю нових творчих злетів на крилах пісенних мелодій та попутного морського вітру.

Валентина МАРІВЦАН,

начальник відділу Сокирянської міської ради

з питань організаційної, кадрової роботи,

зв’язків із громадськістю, засобами масової інформації

{gallery}2016/Auguste/15{/gallery}