Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/March/52
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/March/52

Міжнародний день театру на Сокирянщині

25 березня у приміщенні Сокирянського РБНТД відбулося свято з нагоди Міжнародного дня театру. Цей день є справжнім святом не тільки для акторів та режисерів, але й для мільйонів глядачів.

Театральне мистецтво України має свою багату історію. Запрошені на свято працівники клубних установ району мали змогу ще раз у цьому переконатися, переглянувши театральні постановки кращих драматичних колективів.

Учасники народного аматорського театру Сокирянського РБНТД (режисер – Сніжана Козлова) показали уривок з театралізованої постановки за творами Т.Г.Шевченка. Потішили глядачів міні-спектаклі аматорських драматичних колективів клубних установ сіл Волошкове, Ожеве, Сербичани. В цих постановках гармонійно поєдналися український гумор, виступи славнозвісних баби Параски та баби Палажки, сценки-замальовки з життя сільських кумоньок та бувальщини з сімейного життя.

У святі взяла участь начальник відділу культури Сокирянської райдержадміністрації Раїса Горн. У своїй промові вона звернула увагу на розвиток аматорського театрального мистецтва, відзначила роботу працівників клубних установ та активну участь аматорів і кращих читців у районних та обласних оглядах-конкурсах.

Сніжана Козлова та Орися Петришина провели своєрідний майстер-клас з драматургії, тренінг зі сценічної мови та майстерності актора, залучивши до нього всіх присутніх у залі.

Василь ВОРОНЮК,

директор Сокирянського РБНТД

{gallery}2016/March/52{/gallery}