Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/March/32
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/March/32

Україна – благословенна Богом земля

Українців об’єднує воля, творчість, патріотизм та любов до прекрасного… Адже мистецтво не має кордонів і вікових меж. У цьому можна було переконатися під час творчих звітів клубних установ Сокирянського району, що проходять у рамках районного фестивалю народної творчості «Моя Україна – єдина родина», присвяченого 25-й річниці Незалежності України. У цих заходах беруть участь вихованці дошкільних дитячих установ, школярі, молодь та люди поважного віку. 5-6 березня фестивальні заходи відбулися у селах Василівка, Ожеве та Шишківці.

12 березня фестиваль завітав у наддністрянське село Ломачинці, візитною карткою якого є народний аматорський фольклорний колектив «Берегиня». Ним керує досвідчений музикант Ігор Чабан. Учасників цього чудового ансамблю та інших аматорів сердечно привітала Ломачинецький сільський голова Наталя Петрик.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих у антитерористичній операції на Сході України. Подвигу патріотів у боротьбі за свободу України присвятили свої виступи співачки Наталія Ткач та Марія Гуцул. У концертній програмі взяли участь творчі родини Ігоря Чабана, Марії Маковійчук, Ольги Бузурної та Ганни Нагірняк. Глядачів потішили виступи дитячих танцювальних колективів, юних акордеоністок, солістів-вокалістів.

З нагоди проведення районного фестивалю аматори села Ломачинці підготували різноманітну програму, в яку включили українські народні пісні, твори сучасних композиторів та місцевих авторів. Вщент переповнена клубна зала була прикрашена вишитими виробами місцевих майстринь, килимами і тканими доріжками, що створювало невимушену теплу та гостинну атмосферу.

Естафету районного фестивалю аматори села Ломачинці передали своїм сусідам – жителям села Михалкове. З цікавою концертною програмою, у якій брав участь учасник АТО Михайло Беженар, виступили аматори місцевого будинку культури. Під час заходу присутні згадали ім’я кожного односельчанина – учасника АТО. Саме їм були присвячені тематичні пісні й хореографічні номери.

Любов до України, до рідної землі, віра у мирне майбутнє держави – основна тема пісень, поезій та хореографічних номерів, які виконували учасники концерту. Глядачі підтримали дружніми оплесками виступ фольклорного ансамблю «Вербиченька», вокального ансамблю «Михалківчанка», виконавців Антона Лісневича, Івана Чабана, Світлани Граб, Тамари Гончар, Вікторії Білик, сестер Радевич, Івана Малютяка та багатьох інших. У заході взяв участь сільський голова О. Шустовський, який подякував усім, хто взяв участь в підготовці та проведенні заходу. Він побажав творчого натхнення і успіхів, зокрема, найменшим учасникам концерту.

13 березня 2016 року фестивальні заходи відбувся у будинку народної творчості та дозвілля села Сербичани. У той день з великим успіхом перед односельцями виступали школярі та учасники аматорських колективів місцевого БНТД. Їх усіх об’єднала українська пісня, вічна поезія Тараса Шевченка, запальні танці, гуморески. А ще палка любов до своєї держави, повага до самих себе, пам'ять про своє коріння, народні традиції та велике бажання бачити свою країну вільною і незалежною .

Ці щирі бажання втілювали у своїх виступах учасники концерту – Яна Гангал, Степан Стефанко, Каріна та Сніжана Кушнір, Марта Лазаренко, Олександра Братушко, Ярослав Гордій, учасники дитячих танцювальних колективів та аматорського драматичного гуртка.

На завершенні заходу сільський голова М. Братушко щиро подякував всім учасникам та висловив надію, що тільки велика любов до України допоможе нашій державі залишатися вільною і незалежною.

З щемливих віршів, пісень та фотокадрів про українських воїнів у зоні АТО розпочався захід у будинку народної творчості та дозвілля села Шебутинці.

Патріотична частина заходу поступово змінювалася ліричною, а потім й жартівливою. Глядачі щиро зустрічали виступи дошкільнят, учнів школи, талановитої молоді та учасників аматорських колективів. Завдяки творчості, професіоналізму та наполегливій роботі подружжя - Лідії та Віктора Бірюків – директора та керівника художнього БНТД села Шебутинці, концерт перетворився у неповторне свято української пісні, слова, танцю та гумору. Сільський голова В. Чорний щиро дякував аматорам села та працівникам установ культури району за це свято.

У заходах районного фестивалю народної творчості «Моя Україна – єдина родина», присвяченого 25-й річниці Незалежності України також взяли участь працівники відділу культури Сокирянської райдержадміністрації та Сокирянського районного будинку народної творчості та дозвілля.

Раїса ГОРН,

начальник відділу культури Сокирянської РДА

{gallery}2016/March/32{/gallery}