Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/February/10
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/February/10

У колі бойових побратимів

 

12 лютого в місті Сокиряни відбулася зустріч керівників району з учасниками афганської війни. Присутніх воїнів-афганців відзначили подяками Сокирянської райдержадміністрації та райради, а також надали їм грошову допомогу. Хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих у тій страшній війні.

Працівники Сокирянського районного будинку народної творчості та дозвілля підготували для ветеранів-афганців концертну програму. Хвилюючим був виступ Орисі Петришиної, доньки воїна-афганця. Вона присвятила пісню своєму батькові та всім учасникам тої війни.

         На заході виступив голова Сокирянської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) – Павло Зелений. Він зазначив, що вже давно закінчиласята страшнадесятилітня війна, але в людській пам’яті вона буде жити вічно, тому що її історія написана кров’ю солдат, слізьми жінок та матерів.

Учасникам афганської війни присвятили прем’єру пісні «Біля тополі» у виконанні соліста Валерія Кукілюка та оркестру народних інструментів Сокирянського РБНТД.

З великим болем та хвилюванням учасники заходу розповідали про події на Сході України. Виступаючі закликали всіх присутніх бути небайдужими у цей відповідальний для країни час. Ці слова підтримала й Тетяна Козак, яка виконала пісню «Ми за волю! Ми за мир!».

Музика складає невід’ємну частину нашого життя. Ніщо так сильно не впливає на душу людини, як чудова пісня. Вона є вічним, невичерпним джерелом для кожного, об’єднує та згуртовує в одну велику і дружню родину. Пісні у виконанні Карини Захарко, Оксани Руснак, Олесі Сердюкової та Оксани Мартинюк присутні зустрічали гучними оплесками.

На завершення заходу ведуча Олеся Сердюкова нагадала відомий вислів, що зламати одну гілку просто, а кілька - вже ні. То ж українці мають гуртуватися та допомагати один одному.

РАЇСА ГОРН,

начальник відділу культури Сокирянсько РДА

 

{gallery}2016/February/10{/gallery}