Путила пам’ятає про Крути

Путила пам’ятає про Крути100 років тому, 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути, за 130 км від Києва відбувся бій під Крутами. Цей бій став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, працівники Путильської центральної районної бібліотеки провели годину історичного календаря «Понад Крутами – вищість у сурми сурмить» на уроці історії з учнями 10-го класу Путильської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 У наших предків був звичай в день поминання мертвих запалювати свічки. Запалена свічка на уроці стала днем пам’яті тим, хто у боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить в знаних і безіменних могилах. Хвилиною мовчання вшанували героїв Крут і воїнів АТО, які тепер відстоюють суверенітет нашої держави.

 На заході виступили керівник апарату Путильської РДА Марія Яків’юк, вчитель історії Галина Крилата, вчитель образотворчого мистецтва Руслана Клим, які також продовжили думку про трагічну загибель студентського куреня під Крутами. Для учнів презентували книжково-ілюстративну виставку «На Аскольдовій могилі – український цвіт».