День Перемоги у Новодністровську

DSC09268Ще одне 9 травня... Перехвильоване дитячими і юнацькими спогадами про почуте колись від старшого покоління, про відкладене у пам’яті за книжками, кінофільмами, підручниками та головне - долями знайомих ветеранів, учасників тієї страшної війни...

Усе це неможливо трансформувати одразу і по-новому, відкинувши цифри, втрати, цінності, завдяки яким перемога стала можливою. Бо жива пам’ять про дідів, які загинули і пропали безвісти, бо неможливо забути розповіді вже наших батьків, які мають не просто статус "діти війни", а раз по раз вертаються у скалічене тією війною дитинство. А тепер болючими і нестерпними ритмами б’ється в унісон із тією перемогою нестримне бажання вже наших дітей, котрі, на жаль, уже не зі сторінок книг та кінострічок, а на власні очі стикнулися з реаліями війни нинішньої. Вони отримують звання і нагороди за участь в антитерористичній операції і так мріють зустріти свою, нашу перемогу!

Тому не стримували сліз, тому затамовували подих під час урочистостей, тому вдивлялися у чисте небо із тихою молитвою, тому так дякували за можливість святкувати в обіймах хоч і холодного, зате спокійного травня у нашому мирному регіоні.