Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/May/98
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/May/98

День Європи у Новодністровську – свято музики і краси

«Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більше я люблю Вітчизну, тим більше намагаюся збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр», – цими словами Вольтера розпочалося свято, яке 19 травня організували працівники відділу культури Новодністровської міської ради. Вони розкрили сутність цього, відносно нового для нашої країни, свята – збагачувати власну державу скарбами найрозвинутіших у світі європейських країн. Скарбами духовними, мистецькими, інтелектуальними…

Україна – це Європа, про що теж треба нагадувати нашим співвітчизникам, щоб ми належали до цього об’єднання країн не тільки територіально, а й на основі загальних людських принципів та свобод. Щоб рухатися уперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. Особливо актуальним це свято стало у дні, коли представники Євросоюзу нарешті узгодили усі формальності, підписавши довгоочікуваний закон про безвізовий режим для українців.

Дійство, що відбулося у Новодністровську, ніби запросило глядачів в умовну подорож державами Європи – Англією, Італією, Францією та … Україною! У програмі звучали пісні різних країн та різними мовами. Ведучою заходу була Аліна Кирилюк.

Протягом концертної програми музичні композиції виконували Віка Бондарчук, Ірина Понєтайкіна, Олександра Жарюк, Олександр Паламарчук, Євген Матвєєв, Марина Шестобітова, Юліан Беженар, Ольга Нікуліца, Анна Цимбалюк, Віталіна Заболотна, Аріна Косташ, Анастасія Адлер, Ксенія і Катерина Рукавиці та Анастасія Данилюк. Усі музичні номери (а їх було майже півтора десятка) підготувала творчий наставник, керівник вокальної студії «Little stars» Тетяна Данилюк.

Це творче об’єднання увірвалося у культурно-мистецьке середовище міста свіжим та енергійним поривом, вражаючи своєю продуктивністю, креативністю та масштабністю ідей. Іще одна особливість номерів полягала у тому, що усі вони супроводжувалися цікавими постановками. У концерті взяли участь більше двох десятків юних обдарувань.

Особливо запам’яталися глядачу виконання двох хорових композицій. Пісня «Хай квітує Україна» місцевої поетеси Інни Гончар та зворушлива композиція «Планета дітей», яка прозвучала на фінал свята, об’єднавши всіх учасників у єдиному заклику до миру та добра.

Того святкового дня наймолодші глядачі мали змогу помалювати на асфальті, вивчивши у такий спосіб прапори різних країн Європи. Допомагали діткам працівники центру «Спорт для всіх». Викладач будинку дитячої творчості Олена Трофанюк намалювала діткам прапори на обличчі. Після концерту юних шанувальників мистецтва очікував ще один сюрприз – маленька святкова дискотека з бульбашками.

Завершуючи дійство, ведуча звернулася до присутніх з такими словами: «Ми з вами дуже щасливі люди, адже поряд – наші діти, які сьогодні співають, малюють, танцюють і просто нас тішать. Тож нехай це свято увійде у наші оселі, сім'ї разом із добрим світлом сподівань на краще. Хай із промінчиками сьогоднішнього сонечка прийдуть здійснення усіх мрій!»

{gallery}2017/May/98{/gallery}