Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/February/49
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/February/49

У Новодністровську вшановували воїнів-афганців

15 лютого в Україні відзначали День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що приурочений до виведення радянських військ з Афганістану.

У Новодністровську програма заходів з нагоди цієї дати була насиченою: спільний молебень у церкві, урочисте покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям та меморіальної дошки загиблим, пізнавальні екскурсії для школярів до офісу-музею Спілки воїнів-інтернаціоналістів, а також тематична зустріч з ветеранами війни в Афганістані у Новодністровському музеї.

У своїй промові заступник Новодністровського міського голови Микола Козак наголосив на активній громадянській позиції та значному внеску воїнів-афганців у Революцію Гідності. Хвилиною мовчання присутні вшанували земляків, які з честю виконали свій обов’язок. Згодом делегація вирушила до Новодністровської ЗОШ ІІ–ІІІ ст., де відбулося вшанування колишніх учнів закладу, які загинули на тій страшній війні, – Ігоря Рибіна та Ігоря Кузнєцова.

Директор Новодністровського музею Галина Разгонюк організувала для учнів 10-х класів гімназії зустріч з ветеранами-афганцями. Колишні військові, живі учасники тих кривавих подій, поділилися своїми спогадами. В українського народу та війна забрала 3360 синів та назавжди змінила свідомість і долю більш ніж 160 тисяч її учасників. Як висловилася Галина Олександрівна: «…треба бути дуже уважним у судженні та висновках щодо перебігу та причин цієї страшної військової події в історії. Хто і за що воював? Але правда у тому, що молоді хлопці виконували свій обов’язок, покладений на них тодішньою державою».

Того ж дня в офісі-музеї Спілки воїнів-інтернаціоналістів тривали екскурсії для старшокласників, які проводили Анатолій Вольский, Сергій Костін та Микола Шаповалюк. Наостанок голова Спілки Анатолій Вольський звернувся до своїх побратимів: «Війна в Афганістані минула вже давно, але в нашій пам’яті вона залишається назавжди. Бережіть ту дружбу, яка була з нами в Афганістані! Усього найкращого та мирного неба усім!»

 

 

{gallery}2017/February/49{/gallery}