Презентація книги Марини Шварцман

зображення viber 2022-12-29 15-24-58-914У Чернівцях відбулася презентація книги журналістки Марини Шварцман «Різдвяний Граф». Це – перший роман авторки, який був написаний у 2021 році. Презентація книги відбулася у Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської.

Модераторкою виступила Інґа Кейван. Події в книзі розгортаються навколо кондитерської фабрики. Тож роман, за словами Інґи Кейван, є дуже ароматним і «смачним»: у ньому багато описів солодощів, різноманітних смаків і давніх рецептів.

«В описах смаколиків – чимало спогадів із мого дитинства, як готували мої бабуся і прабабуся. Це і м’ятний чай, і хліб, випечений на самому попелі, без форми, у печі. Опис того, як можна сидіти на печі і їсти горіхи, обмокуючи їх у воду, а потім у цукор – це взято з мого дитинства. Такими були тоді смаколики», — каже Марина Шварцман. Книга «Різдвяний Граф» — це також дебют ілюстраторки Анни-Лізи Готинчан.

«Різдвяний Граф» побачив світ за сприяння Чернівецької обласної ради у Видавничому домі «Букрек». Видавці верстали книгу між сигналами повітряної тривоги та вимкненнями електроенергії.

«Поява такої книжки – це різдвяний подарунок читачам. Це якір, за який ми можемо зачепитися, щоби не потонути у цей важкий для України час. І це можливість зануритися у справжню різдвяну казку», — наголосила директорка Видавничого дому «Букрек» Дарина Максимець.