Дружнє танцювальне коло «Юності»

junistВиступ народного аматорського ансамблю танцю «Юність» Центрального палацу культури м. Чернівців знову зібрав своїх шанувальників.

Влітку колектив гучно відсвяткував свій 60-ти річний ювілей на сцені Чернівецького обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. О.Кобилянської. І ось – нова програма. Керівники ансамблю Іван Петрусяк та Анна Кошман підготували барвисту сув’язь з народних танців нашого краю.

Живий музичний супровід народного аматорського оркестру народної музики «Династія» села Чагор (керівник - Віталій Габор) додав дійству неповторного колориту. Колектив виступив у нових сценічних костюмах, які створив заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк. Як постановник і як виконавець Іван Петрусяк щедро доповнив галерею авторських тематичних хореографічних дуетів, а також виступив з новими пісенними номерами.

Спільнота «Вишиваного дивотвору» прийшла привітати артистів, які допомагали громадській організації у проведенні численних імпрез та представленні творчих проєктів – перформансів «Школи буковинської тайстри» на День міста Чернівці, на відкритті підсумкової виставки в учбово-методичному центрі культури Буковини, презентації репринтного видання «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Е. Кольбенгаєра у центрі культури «Вернісаж». Майстрині подякували артистам і, зокрема, Іванові Петрусяку за співпрацю, а також за збереження і популяризацію народного танцю.