БІСЕРНА ТЕРАПІЯ

я марусик пояснаНастасія Марусик - з персональною виставкою прикрас у Чернівецькому обласному художньому музеї. Чудова експозиція – ілюстрація четвертої книги-каталогу майстрині «Бісерна терапія».

Прикраси від Настасії Марусик – бережне відтворення, а також сучасне переосмислення давньої української традиції бісеронанизування в створенні ошатних жіночих прикрас. Яскравий приклад – розкішна лемківська криза, в якій майстриня постала на урочистому відкритті експозиції.

Звичне плетиво у вигляді розлогого комірця фантазійно доповнене узором у вигляді «стійки» та «басочки», що зробило прикрасу універсальною для вбрання з будь-яким вирізом горловини – і «глухої», і відкритої. У бісерному плетиві – делікатне вкраплення натуральних каменів, а також каменів Сваровські. До переліку прикрас, які найбільше вразили і які свідчать про напрями, в яких працює майстриня, додамо кілька «портретів», які зробили на виставці.

Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат обласної премії ім. Г. Гараса за збереження, відродження та розвиток народного мистецтва, уродженка села Кадубівці Заставнівського району, Настасія Марусик тривалий час живе у Чикаго (США). Там веде майстер-класи зі створення прикрас у техніці бісеронанизування. Для американок, які відвідують творчу лабораторію українки, пані Настасії, ці уроки стали освоєнням справжнього мистецтва, духовної гармонізації, отже – душевною терапією.

Майстер-класи Настасії Марусик відбудуться і в клубі «Вишиваний Дивотвір» рукодільної мережі «Санта». Майстриня готова поділитися особистими секретами створення ексклюзивних прикрас.