«Не знаю я, чи мають квіти душу…»

«Не знаю я, чи мають квіти душу…»«Не знаю я, чи мають квіти душу…», - це перша збірка чернівчанина Романа Лілеї, автора і виконавця співаної поезії, лауреата Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» та багатьох інших всеукраїнських і міжнародних фестивалів, конкурсів, громадського діяча, який нині займається соціальним служінням – очолює благодійний фонд Святої преподобної мучениці княгині Єлизавети в місті Києві.

Презентація книги вiдбулася у Центральному палаці культури м. Чернівців, де юний Роман навчався у музичній студії, де дванадцятирічним хлопчиком написав свій перший вірш, де переміг у конкурсному відборі фестивалю «Червона рута» у жанрі «Співана поезія».

Атмосфера спілкування, розмова про книгу, виконання пісень під супровід козацької кобзи були сповнені світлими спогадами, а ще - думками про сьогодення, які автор незабаром втілить у нових книжках, гумористичних збірках і творах для дітей.

Чуттєвої ноти творчому вечору додавала присутність однокласників Романа Лілеї - випускників Чернівецької середньої школи №9 (нині гімназія №4). Автор висловлював щиру вдячність своїм учителям, які виховували в дітях християнські чесноти і прищеплювали любов до Українського Слова.

Олена ЧАЙКА