Святковий березень у Драчинцях

158985307 4474348755915061 7370433165414922463 oКоли настає тепло і на вулицях з’являються перші весняні квіти, ми відзначаємо свято 8 березня. У цей день людство вшановує жінку, жінку – матір, жінку – кохану, жінку – трудівницю, жінку – берегиню життя на Землі.

Масовий захід ”Жінка – берегиня життя на Землі” відбувся онлайн у будинку культури села Драчинці та був приурочений Міжнародному жіночому дню. Свято підготували і провели вихованці студії народного та сучасного танцю ”Сонечко” і зразкового колективу народного танцю “Драчинецький сувенір” (керівники - Людмила, Ніна та Октавіан Верстюк).

9 березня у Драчинцях відбувся онлайн-захід з нагоди 207-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка під назвою «Шевченкове слово у серці мойому - воно життєдайна джерельна вода”. Захід організували та провели працівники місцевого будинку культури. Ведучі урочистого дійства Олександра Жалоба та Анастасія Попадюк запрошували до виступу сільського старосту Івана Прокопця, голову сільського осередку обласної організації Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих Олександру Гасяк, які у своїх виступах відзначили що, кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для українців є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі та неймовірного таланту, яка здобула світову славу. Розповідали про віхи його біографії, аналізували твори Великого Кобзаря й наголошували на їхній актуальності.

Виступаючі та учасники аматорських колективів будинку культури Анастасія Верстюк, Мар'яна Лунгул, Софія Антоняк, Вікторія Попович, Вікторія Кузьмич, Дарина Бельцик, Олександр Костецький, Денис Танасюк, Анастасія Вудвуд, Крістіна Ткачук, Світлана Наумик, Антон Єлісін декламували вірші та уривки з поетичних творів Тараса Шевченка, а в інсценівці ”Яскрава зіронька Тараса” брали участь Серафим та Анастасія Кушурбак. Того ж дня до пам'ятника славного сину українського народу у Драчинцях завітали Іван Прокопець та працівники місцевого будинку культури, які поклали до підніжжя пам'ятника живі квіти.