Урочистий захід у Неполоківцях

159136067 2756893501252319 7124140077472801113 n9 березня в смт Неполоківці відбувся мітинг, приурочений 207-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Зі вступним словом до присутніх звернувся завідувач відділу культури Неполоковецької ТГ Іван Петрусяк.

Про роль нашого Пророка в житті України та українців, про актуальність, сучасність та значення його творчості наголосила у своєму виступі голова Неполоковецького осередку «Просвіти» Ольга Паламарчук. «Мені тринадцятий минало...», - продекламував Андрійко Комарницький. Додала оптимізму патріотична пісня про Україну у виконанні Івана Петрусяка. Віршем «Розрита могила» підтвердила насущність поетичної спадщини Тараса Григоровича художній керівник будинку культури с. Оршівців Раїса Ткач.

Голова осередку «Просвіти» імені Т. Г. Шевченка вручила членські квитки новим «просвітянам» Неполоківців: Вероніці Сигедін, родині Олійників - мамі Ірині Василівні та її донькам Марічці та Катерині, а восьмирічний Василько, хоч і відвідує усі «просвітянські» заходи, до членства в цій громадській організації повинен ще два роки підростати. Офіційним «просвітянином » також став Олег Мастюгин.

До погруддя славного сина України присутні поклали кошики з живими квітами від Неполоковецької селищної ради та осередку «Просвіти».

Вартувати Державний Прапор України упродовж урочистого заходу було довірено Почесному громадянину Неполоковецької громади, «просвітянину» Танасію Маковійчуку.

На завершення заходу члени осередку «Просвіти» справа і зліва від погруддя висадили два кущі калини, яку так любив та шанував поет. Зважаючи на карантинні обмеження, захід був не надто велелюдним, але по-родинному щирим.