Не святкуємо, а вшановуємо

2svitovaЗ 27 квітня по 9 травня 2020 року на Кіцманщині відповідно до наказу сектору з питань культури, національностей та релігій Кіцманської РДА відбуватиметься меморіальна-мистецька онлайн-акція «Не святкуємо, а вшановуємо».

Мета акції - вшанування героїв Другої Світової війни, увічнення подвигів воїнів, які поклали своє життя на вівтар перемоги над нацизмом, виховання почуття патріотизму, національної свідомості та гідності. Пробудження розуміння громадянського обов’язку, готовності у будь-який час стати на захист Батьківщини. Героїко-патріотичне виховання залишається одним з пріоритетних напрямів роботи закладів культури Кіцманщини.

Координаторами акції визначено працівників Кіцманського районного будинку народної творчості та дозвілля, Кіцманської централізованої бібліотечної системи, сільських клубних закладів. В акції беруть участь працівники закладів культури району. 27 квітня розпочалася патріотична онлайн-мандрівка «Не згасити пам’яті вогонь».

Згідно складеного графіку працівники надсилатимуть на електронну пошту Кіцманського РБНТД та Кіцманської районної бібліотечної системи сфотографовані та відзняті матеріали по проведенню. Згодом з цими матеріалами можна буде ознайомитися на сторінках Facebook, а також на інших інформаційних платформах.

Працівники культури Кіцманщини також щодня виставляють на своїй сторінці цикл навчально-освітніх фільмів, який складається з 26 серій про різні етапи Другої Світової війни 1939-1945 років. Ознайомитися з ними можна ТУТ.