Пам'ятаймо через роки, через віки

59925205 2733638539986100 1055386924778258432 n8 травня у селі Драчинці Кіцманського району відбувся урочистий захід “Пам’ятаймо через роки, через віки” з нагоди Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

Розпочався захід біля Меморіалу загиблим героям-односельчанам, молебнем за загиблими на війні, який провів настоятель Свято-Михайлівської церкви отець Василь. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам’ятника присутні вшанували пам’ять загиблих. Продовження заходу відбулося у місцевому будинку культури. До присутніх звернувся сільський голова Корниль Прокопець, який вручив односельчанам-учасникам військових дій на Сході України відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». З промовами виступили вчитель історії Драчинецького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Оксана Потічко, голова місцевої спілки ветеранів Марія Крушельницька-Угренчук та учасник АТО - кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня Микола Многодітний.

Ведучі заходу – Ксеня Кричун та Максим Темчук, читці Анастасія Іричук, Софія Верстюк, Катерина Піць, Валентина Никифоряк під удари метроному зачитали списки воїнів-односельчан, які не повернулися з тої страшної війни. Звучали вірші у виконанні вихованців ДНЗ “Теремок” та учасників гуртка виконавців художнього слова Катерини Чорней, Юрія Чорнея, Валентини Шкільнюк, Максима Русаля, Христини Онисько, Юрія Сташка, Тані Кричун, Анастасії Колесник. Тематичні вокальні номери виконували Наталія Жара, Вікторія Піц, Аліна Петрюк, Крістіна Чоп'юк, Таня Кричун, учасники фольклорного гурту «Берегиня» та учасники народного аматорського чоловічого хору “Буковинці”. Захід підготували і провели працівники будинку культури та вчителі Драчинецького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів.