Соборна, єдина – моя Україна

1548236846 0-02-05-e6f5f5c6973e28b32b83b755fc2bf6277a2d27975493cf3126dd1a95bfecd268 full22 січня у Кіцманському районному будинку народної творчості та дозвілля відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.  

Розпочав їх настоятель Свято-Миколаївської церкви міста Кіцмань отець Юрій Кав’юк, який після звернення запросив присутніх до спільної молитви за єдність і процвітання нашої країни. Відкрилися урочистості Державним Гімном України та покладанням квітів до пам’ятного хреста «Борцям за волю України» та пам’ятника Тарасу Шевченку.

До присутніх звернулися голова районної ради Петро Лумей і т.в.о. голови районної державної адміністрації Юрій Косар. У своїх виступах вони наголосили на важливій ролі об’єднання українців всіх регіонів задля спільного розвитку та розбудови держави. Адже нині, як ніколи, Україна потребує високої громадянської свідомості, національної згуртованості, тих цінностей, за які десятиліттями і століттями боролися попередні покоління.  

Посадовці також нагородили відомим містян спільними грамотами районної державної адміністрації та районної ради з нагоди Дня Соборності України.

Зі знаковою історичною подією привітала краян керуюча справами Кіцманської міської ради Ярослава Раковіца. Виконанням національно-патріотичних пісень присутніх потішили народний аматорський хор Кіцманського районного будинку народної творчості та дозвілля, керівник - Денис Рудяк, вокально-інструментальний гурт «Яворова сопілочка» будинку культури села Шипинці, керівник - Інна Кобилянська, зразковий аматорський колектив народного танцю «Драчинецький сувенір» будинку культури села Драчинці, керівник - Ніна Верстюк, вихованці Кіцманського будинку дитячої творчості Христина Романовська та Оксана Маліновська, керівник - Ярослав Анучкін, фольклорний колектив «Козачка» будинку культури села Киселів, керівник - Галина Андрієць.