У Кіцмані відбулася 15-та районна спартакіада серед осіб з інвалідністю

1533914422 dsc 020310 серпня в  Кіцманському районному будинку народної творчості та дозвілля відбулося урочисте відкриття п’ятнадцятої районної спартакіади серед осіб з інвалідністю. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять українських патріотів, які поклали життя за волю і незалежність України.

З вітальним словом та побажаннями відмінного настрою та перемог до учасників звернулися виконуюча обов’язки голови районної державної адміністрації Галина Мельничук, голова районної ради Петро Лумей, голова Чернівецької обласної організації інвалідів ВОІ «Союз організації інвалідів» Микола Рожко. Про особливості проведення спартакіади розповів голова суддівської колегії Іван Біляр.

 Під час урочистостей для всіх присутніх співала Богдана Боднарюк та Катерина Гикова, а хореографічний колектив «Барвінок» Кіцманського районного будинку народної творчості та дозвілля (керівник – Марина Аврам) своїм танцем підняв настрій всім присутнім.

Участь у змаганнях не тільки надихають дотримуватися здорового способу життя, а й є чудовою нагодою поспілкуватися.

Боролися за перемогу 59 учасників, в традиційних видах спорту, таких, як бочче, баскетбол, городошний спорт, фігурна їзда на візках, кеглі та дартс, так і в новому для них виді, який цього року вперше внесли до програми спартакіади для людей з інвалідністю — бадмінтоні.

На міському стадіоні імені Героїв Майдану на різних ділянках відбувалися спортивні баталії, які проходили у дружній позитивній атмосфері підтримки та азарту. А коли змагання добігли кінця, то всі учасники зібралися для урочистого нагородження.

Переможці та призери візьмуть участь в обласній спартакіаді серед людей з інвалідністю і матимуть можливість увійти до складу збірної команди Чернівецької області, яка відстоюватиме честь Буковини на Всеукраїнській спартакіаді, що пройде у вересні в місті Затока (Одеська область).