"На гостини до Івана" – 2018

 "На гостини до Івана" – 2018 Фестиваль "На гостини до Івана" у Чорториї урочисто відкрився 15 червня біля музею-садиби талановитого кіноактора, режисера, сценариста Івана Миколайчука. Рідні, колеги, товариші, шанувальники таланту кіномитця приїхали до Чорториї на традиційний фестиваль, присвячений черговій річниці від дня народження Івана Миколайчука.

 

Тут відбулося театралізоване дійство, перед присутніми виступили митці з Києва, серед яких були Валентина Ковальська і дружина Маестро - Марічка Миколайчук. Вони разом заспівали пісню "Їхав козак за Дунай". Буковинськими мелодіями у виконанні славетних глиницьких музикантів та смачними пиріжками зустрічали гостей та учасників фестивалю.

 Далі у програмі заходу були урочистості та концерт на сільській толоці за участі місцевих фольклорних колективів, лауреата мистецької премії ім.Назарія Яремчука Мирослава Матейчука, театру-студії "Ґердан", суперфіналіста шоу "Голос країни" Андрія Рибарчука та заслужених артистів України - Володимира та Марії Лобураків - дуету "Скриня".