Святкові дні у Драчинцях

  Святкові дні у ДрачинцяхУ будинку культури села Драчинці Кіцманського району відбувся концерт «Її ім’я - Жінка”, а у селі пройшов масовий захід «Ти правди й вольності Пророк». 8-го березня присутніх в залі жінок зі святом привітав директор будинку культури Октавіан Верстюк. У програмі звучали пісні про маму у виконанні Софійки Антоняк, Тимура Михайлюка, Євангеліни Сивачук, Вікторії Попович, Анастасії Попадюк, Крістіни Ткачук, Каті Зав’ялець, дуету «Анастасія» у складі Анастасії Верстюк та Анастасії Гудими, Вікторії Піц і дівочого вокального ансамблю. Вірші читали Тимур Михайлюк, Світлана Попович, Анастасія Верстюк та Вікторія Попович.

 Були підготовлені тематичні сценки «Сьогодні 8 березня», «Про що говорять діти», які виконали Світлана Попович, Микола Боднарюк та ведучі свята Іван Вербельчук, Максим Чорней і Юрій Сташко. Присутніх у залі вітали зі святом учасники студії народного та сучасного танцю «Сонечко». На завершення концертної програми чоловіки дарували жінкам квіти.

 9-го березня у центрі села, біля пам’ятника Т. Г. Шевченку зібралися педагогічний та учнівський колективи Драчинецького ЗНЗ І-ІІІ ступенів, працівники бюджетних установ, а також громадськість, щоб вшанувати пам'ять Великого Кобзаря. Урочистий масовий захід «Ти правди й вольності Пророк» з нагоди 204-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка організували і провели працівники будинку культури та вчителі Драчинського ЗНЗ. Відкрив урочистості сільський голова Корниль Прокопець. Ведучі свята - Мар’яна Корсей та Анастасія Колесник запрошували до виступів вчителя української мови та літератури Марію Крушельницьку-Угренчук, голову сільської ради ветеранів Тодора Кошурбу та голову сільського осередку Всеукраїнської організації політв’язнів та репресованих Олександру Гасяк. На урочистостях прозвучали вірші Тараса Шевченка. Священик Свято-Михайлівської церкви отець Василь у супроводі учасників чоловічого хору відслужив громадську панахиду. Усі охочі мали змогу переглянути тематичну книжкову виставку "Тарасова світлиця".