Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/November/63
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/November/63

У Драчинцях долучилися до акції "Запали свічку пам'яті"

У Драчинцях долучилися до акції "Запали свічку пам'яті" 25 листопада у День пам’яті жертв голодоморів Україна і увесь демократичний світ вшановує пам'ять мільйонів невинних жертв геноциду української нації. До загальноукраїнської акції "Запали свічку пам'яті" долучилися й мешканці села Драчинці Кіцманського району. В акції брали участь працівники сільської ради, будинку культури, усі небайдужі односельчани та учасники аматорських колективів. Ведучі заходу Свiтлана Попович та Мар’яна Корсей запросили до виступу сільського голову Корниля Прокопця та директора місцевого будинку культури Октавiана Верстюка.

 У своїх виступах вони відзначили, що українці–благородний народ, можливо, занадто шляхетний і милосердний до тих, хто в різні історичні епохи завдавав нам страждань, хто нас нищив і грабував. Але ми – велика нація, яка впевнено будує свою Незалежну державу. Ми не жадаємо помсти, але вимагаємо шани і пам’яті. І пам'ять ця найбільш щирою повинна бути у наших серцях. Вірш « Роздуми…» виконала автор Ірина Нявчук.

 Згодом були запалені сотні свічок пам’яті, які горіли на підвіконнях у будинку культури та у звичайних сільських оселях на знак пам'яті про мільйони вбитих і тих, хто пережив страшний геноцид.

 {gallery}2017/November/63{/gallery}