Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/August/30
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/August/30

Колоритне свято українського танцю створили мамаївські та канадські танцюристи

У день Преображення Господнього зала Мамаївського будинку культури була переповнена. Особливу атмосферу, захоплююче і неймовірно колоритне свято українського танцю спільними зусиллями створили місцевий народний аматорський ансамбль танцю «Колос» і гості з Канади — колективи «Троянда» та «Сопілка» (провінція Манітоба). Концерт був присвячений дню Незалежності України.

У своїх композиціях гості з-за кордону професійно й артистично представили танцювальні традиції різних регіонів України, заворожили глядача своєю щирістю та любов’ю до української культури. Майстерно змінювалися характери й мотиви танців, а разом з цим — і сценічні костюми артистів.

У кожного з учасників канадських колективів хтось із предків має українське походження, тож молодь діаспори охоче вивчає, бережно і з любов’ю розвиває та популяризує українську культуру. Керівники колективів Христина Ващишин і Пол Доронюк професійно працюють з учасниками, надаючи їм усю необхідну фахову допомогу. Колективи не вперше відвідують Україну і Буковину та вже налагодили з «Колосом» дружну тривалу співпрацю.

— Познайомилися ми з іноземними колегами шість років тому, коли вони вперше приїжджали до нас. Тоді я проводила семінар для них з основ давніх українських танців. Відтоді налагодили тісну співпрацю, — розповіла керівник «Колосу» Руслана Угринчук-Трач.

Своє хореографічне мистецтво продемонстрували й учасники народного аматорського ансамблю танцю «Колос», - неодноразові переможці та призери численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Гарним доповненням до свята танцю стали мелодійні та зворушливі пісні у виконанні вокальних груп місцевого будинку культури «Барвінок» та «Мамаївська рідня», солістки-вокалістки Яни Кокоячук. Своїм чудовим та майстерним виконанням потішив присутніх зведений оркестр «Експромт» Мамаївської музичної школи (соліст - Юрій Чорней).

На завершення концертної програми начальник відділу культури, національностей та релігій Кіцманської РДА Оксана Тощук та Мамаївський сільський голова Сергій Угринчук подякували поважним гостям за співпрацю та вручили сувеніри на згадку.

Христина МЕЛЬНИЧУК

 

{gallery}2017/August/30{/gallery}