Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/Aprile/40
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/Aprile/40

«Нехай в серці пам’ять не згаса»

 Напередодні 31-їрічниці від дня трагедії на ЧАЕС у Кіцмані вшанували учасників ліквідації аварії. У пам’ятному заході під назвою «Нехай у серці пам’ять не згаса» взяли участь ліквідатори, їхні рідні та рідні загиблих під час катастрофи.

У ті вже далекі часи учасників зібрання перенесли документальні відеокадри про Чорнобиль. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять борців із радіаційним полум’ям, усіх тих, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів.

Заступник голови Кіцманської районної державної адміністрації Галина Мельничук, звертаючись до присутніх, зазначила, що наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції відчула на собі не лише Україна, а й інші країни світу, і тепер потрібно спільними силами, разом долати болючі наслідки цієї страшної аварії. Пані Мельничук подякувала ліквідаторам за мужність і героїзм та наголосила, що пам’ять про їхній подвиг буде жити завжди.

До учасників зборів звернулися голова районної ради Петро Лумейта голова районної громадської організації спілки «Чорнобильці Буковини» Мафтей Гринник. П’ятьохучасників ліквідації аварії на ЧАЕС І та ІІ категорії відзначили спільними грамотами районної держаної адміністрації та районної ради. Ще 15 отримали пам’ятні медалі, подяки та грошові винагороди районної громадської організації спілки «Чорнобильці Буковини».

Ліричного настрою присутнім додали зворушливі художні номери. Пісню «Чорнобильська біда» виконала Каріна Щорчук, пісню «Моїй Україні» - Мирослава Стабрин. Невеличку інсценівку у віршованій формі підготували учні Киселівського ЗНЗ. Згодом всі учасники заходу зробили на згадку спільну фотографію.

 {gallery}2017/Aprile/40{/gallery}