Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/January/35
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/January/35

«Соборна і єдина Україна моя вільна»

День Соборності України увійшов до національного календаря, як велике державне свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської народної Республіки.

20 січня на майдані села Драчинці Кіцманського району біля меморіалу героям–односельчанам, які загинули за волю і незалежність України, відбулися урочистості з нагоди дня Соборності України за участю працівників установ та організацій, жителів села та шкільної молоді.

Голова села Корниль Прокопець у своєму виступі зазначив, що ті історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. Він також оголосив хвилину мовчання у пам'ять про героїв, які загинули за волю і незалежність України. Священик Свято-Михайлівської церкви села Драчинці отець Василь наголосив , що день Соборності збігається з періодом новорічно-різдвяних свят. Утвердження єдності народу в соборній державі, чуття великої родини, як у далекому 1919, так і сьогодні завжди було і є чудом оновлення.

У заключному слові Корниль Прокопець ще раз наголосив, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної та демократичної України.

 

{gallery}2017/January/35{/gallery}