Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/Decemder/8
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/Decemder/8

Андріївські вечорниці у Кіцманському РБНТД

Справжнє свято народних традицій подарували мешканцям та гостям Кіцманя учасники народного аматорського театру фольклору «Кіцманчани» (керівник - Марія Карпова). 13 грудня аматори презентували театрально-обрядову постановку на тему андріївських ворожінь, що водночас стала їхнім творчим звітом за 2016 рік.

Перед глядачем постала давня кіцманська родина, яка готує на видання доньку. Щоб полегшити усі приготування до весілля, ґазди запрошують на вечорниці сусідів та родичів, які можуть допомогти вишивати рушники, дерти пір’я на подушки та ін. А в українського народу, як заведено: де праця - там і пісня. Підкорили серця присутніх у залі колоритні діалоги, давні способи ворожіння та яскравий кмітливий півень, який допоміг дівчатам дізнатися про їхню долю.

 

{gallery}2016/Decemder/8{/gallery}