Нові перемоги творчої студії CoolKids

1_7Минулий тиждень став часом великих успіхів для творчої студії CoolKids. Участь їхньої роботи "Чисті води" на Міжнародному екокінофестивалі Ocean Youth у Гонконзі виявилася надзвичайною. Цей фестиваль, який відбувся 8 червня у морському музеї, зібрав учасників з усього світу. Було подано понад 200 фільмів та сценаріїв з 50-ти країн. Творча студія CoolKids під керівництвом Тетяни Федоруци взялася за важливу тему – збереження чистоти океанів та їхнього впливу на морське життя. У своїй стрічці юні творці привернули увагу до серйозних проблем, що загрожують морським екосистемам. Їхня робота отримала заслужену перемогу в категорії 10–14 років, засвідчивши високий рівень професіоналізму і творчого підходу.

Ця ж стрічка потрапила до п’ятірки фіналістів у своїй віковій категорії на конкурсі дитячих кіноробіт, який проходив в рамках Міжнародного кінофестивалю "Чілдрен кінофест". Членами журі були відомі українські кінематографісти - режисерка анімаційних стрічок Анна Дудко, кінокураторка Ольга Бірзул та режисер Роман Любий.

Участь у Міжнародному кінофестивалі для дітей і підлітків "Чілдрен Кінофест" стало доброю традицією. Вже втретє роботи студійців потрапляють у фінал дитячого кіноконкурсу. Приємно відзначити, що роботу "Чисті води" побачили майже 19000 дітей та підлітків у кінотеатрах Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Дніпра, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького та Чернігова.

Учасники творчої студії CoolKids висловлюють подяку за підтримку Хотинській міській раді та директору Хотинського БНТД Олександру Раренко.