Ювілейний концерт тріо «Журавка»

1 3Цього року свій творчий ювілей відзначили талановиті бандуристки з колективу «Журавка». У їхніх руках бандура і плаче, і сміється, а чарівні голоси й глибоке звучання цього інструменту створюють неповторну атмосферу, яка не залишає байдужим нікого. Ювілейний концерт з нагоди 40-річчя від часу створення народного аматорського тріо бандуристок «Журавка» Хотинського будинку народної творчості та дозвілля став справжнім святом української пісні. Марія Сельська, Ганна Рогова та Марія Керницька подарували глядачам неймовірні емоції своїм віртуозним виконанням. Їхня майстерність вражає: бандура звучить дзвінко, яскраво та чарівливо, а їхній спів проникає глибоко в серце. Вдячні глядачі щиро дарували овації, квіти й теплі привітання.

Довідково

Колектив «Журавка» засновано 40 років тому, коли любов до української народної пісні та старовинного інструменту бандури об’єднала талановитих музиканток. За цей час учасниці колективу творчо розвивалися, експериментували та здобували визнання. У різні роки в складі тріо виступали Аліна Меєрзон та Альона Татарчук, але найбільш стабільним був склад з Марією Сельською, Ганною Роговою та Марією Керницькою. У 1990 році колективу присвоєно звання «Народний аматорський колектив».

За останні роки «Журавка» успішно виступала на різних сценічних майданчиках, прославляючи Хотинщину в Україні та за її межами. Колектив здобув безліч нагород, вигравав призові місця на міжнародних і всеукраїнських фестивалях-конкурсах. Учасниці тріо - володарки ордена «Золотої Квітки Цісик».

Бандуристки не лише виступають на сцені, але й є викладають у Хотинській музичній школі, де виховали нове покоління митців. Чимало з них приїхали, щоб виступити на ювілейному концерті та привітати своїх наставниць. Професійним виконанням та проникливістю вразили і ювілярки, і молоді митці, і вихованці Хотинської музичної школи, і колеги-музиканти. Особливо сподобався глядачам творчий дует бандуристок з вокально-інструментальним ансамблем «Бессарабський колорит».

Усі в залі стоячи слухали духовний гімн «Молитва за Україну» у виконанні тріо «Журавка». Особливо проникливо звучала пісня-марш «О Україно, о рідна ненько!», яку виконали з великою вдячністю Збройним Силам України.

Українська пісня підтримує нас у складні часи, дарує радість та надію. Завдяки таким самобутнім колективам, як «Журавка», зберігаються духовні скарби народу та розвивається його культура. Про це говорили у своїх вітальних словах представники відділу освіти, культури молоді та спорту міської ради, а також очільники Хотинської та Зарожанської музичних шкіл.

Вони побажали бандуристкам ще багато років радувати та надихати людей своєю творчістю, віртуозною грою на унікальному музичному інструменті.

"Журавка" – не просто колектив, це справжнє явище української культури, яке продовжує дарувати людям красу та натхнення. Щиро бажаємо їм нових творчих звершень та багатьох років плідної праці!