Перемоги учнів та викладачів Хотинської музичної школи

IMG-a4372f78648382b7d76fecd83644c073-VНапередодні Нового 2021 року учні Хотинської музичної школи та їхні викладачі здобули перемоги у різних номінаціях на Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі виконавської майстерності гри на народних інструментах «Барви Полтави».

Фестиваль проводиться для учнів та викладачів, адже внесений до Реєстру дитячих та юнацьких міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів та фестивалів Міністерства культури та інформаційної політики України.

Учні здобули перемоги у таких номінаціях:

- Маргаріта Проскура – лауреатка І ступеня у номінації «Бандура-інструментальна»;

- Вероніка Максимчук – лауреатка ІІІ ступеня у номінації «Бандура-вокальна» (викладачка - Марія Керницька);

- Владислав Гнатишин – дипломант конкурсу у номінації «Соліст-інструменталіст: гітара» (викладачка - Ганна Рогова).

Викладачі Марія Сельська, Марія Керницька і Ганна Рогова, учасниці тріо бандуристок «Журавка»– лауреатки ІІ ступеня у номінації «Ансамблі малого складу».

Минулий 2020-й рік приніс для тріо бандуристок й новий досвід участі у міжнародних та всеукраїнських конкурсах дистанційного формату. Вони здобули гран-прі та перші місця на конкурсах, які відбувалися у Хмельницькому Запоріжжі, Переяслав-Хмельницькому, Дніпрі, Харкові, а також у Туреччині та Іспанії.

Новий 2021 рік розпочався перемогою Владислава Гнатишина (гітара, клас викладача Ганни Рогової). Він здобув диплом лауреата І премії на VIIдистанційному Всеукраїнському фестивалі-конкурсі творчості та мистецтв «Музичне Різдво», який проходив в рамках Міжнародного фестивалю-конкурсу талантів «Зірки ХХІ сторіччя» в смт Верховина.