Творчий карантин на Хотинщині

13Карантин суттєво вплинув на життя усіх людей, зокрема і на працівників культури. Керівники гуртків залишилися у порожніх залах без дітей. Проте бажання займатися з дітками, розвивати їх та допомагати пережити час самоізоляції з користю перемогли усі заборони. У цьому допоміг інтернет.

Вже традиційно тричі на тиждень учасники зразкового аматорського хореографічного колективу «Крок вперед» (керівник - Віра Тамазликар) та й усі охочі порухатися виходять на онлайн-заняття в Інстраграмі. Віра Станіславівна не лише проводить розминку і розтяжку, але й веде прямі ефіри разом з гостями у різних стилях – класика, акробатика, хіп-хоп, дзаж-фанк. Після кожного заняття гуртківці отримують домашнє завдання – вислати відео трюка чи нової вивченої комбінації. Такі заняття допомагають тримати дітям тіло в тонусі та бути активними.

Учасники зразкового аматорського театру юного глядача також не байдикують. По завданню керівника гуртка Лесі Микитенко, діти повинні придумати цікавий сюжет та відзняти лялькову виставу.

Гуртківці сільських закладів культури проявляють свою активність. Із хештегом #творчийкарантин у соцмережах з’являються відео, на яких діти декламують вірші, співають улюблені пісні, а вихованці музичної школи села Зарожани записали відео, де виконують пісню Миколи Мозгового "Край, мій рідний край".

Та не лише творчі, а ще й буденні проблеми не залишили байдужими працівників культури. Серед тих, хто відгукнувся на прохання громадського активіста Андрія Курочкіна, була і Віра Тамазликар, яка допомогла з пошиттям захисних масок для одиноких та нужденних людей.