НЕБЕСНА СОТНЯ: ЗА ВОЛЮ, ЗА ПРАВДУ, ЗА УКРАЇНУ!

3-20-02-сотняСтискається серце і мороз іде по шкірі, коли переглядаєш кадри, на яких молодих і зовсім юних патріотів б‘ють кийками, навкруги свистять кулі, а на бруківку ллється кров...Згадали ті криваві зимові дні 2014 року під час пам‘ятного заходу, що відбувся у будинку дітей та учнівської молоді у Хотині. Зворушливі історії про життя та подвиг Героїв Небесної Сотні розповіли ведучі Світлана Шалаєва, Любов Жалоба, Денис Шевчук та Михайло Сукало. Присутнім демонстрували відеосюжети про активістів Майдану.

Та не одна сотня поповнила Небесний Легіон захисників України. Серед них і наші земляки, полеглі на сході держави: Максим Доник, Сергій Побережник, Юрій Кушнір, Олександр Гарбуз, Олександр Боднарюк, Олександр Коваль, В‘ячеслав Пелехатий, Валерій Ротар, Леонід Дергач…

Представники громадськості, районної та міської влади вшанували хвилиною мовчання пам‘ять усіх полеглих. А школярі поклали квіти до підніжжя Пам‘ятного хреста воїнам. Військовий капелан, учасник АТО отець Дмитро Шора у виступі закликав берегти пам‘ять і молитися за всіх, хто віддав життя за Україну та мирне небо над нами.

Володимир Озарчук та Віталій Криворучко проникливо виконали авторську пісню «Заповіт ангела». Вразили глядачів й хореографічні композиції від учасників зразкового колективу сучасного танцю «Крок вперед»: «Крила» та «Відлік» (у виконанні дуету Анни Стрижибороди і Руслана Трачука). Немов торкалися струн душі пісні «Молитва» Даші Коломеєць та «За живих і чужих» Богдани Главацької (зразкова аматорська вокальна студія «Щасливі діти»). Піднесеним фінальним акордом заходу стала пісня «Діти України за мир» від учасників зразкової вокальної студії «Муза».