«На крилах надій» у Хотині

10на крилах надійЦьогоріч літній червневий день видався надзвичайно сонячним після затяжних дощів. Здається і настрій був бадьорий та радісний в усіх учасників ХІІ щорічного районного благодійного фестивалю народної творчості «На крилах надій» людей з інвалідністю. Це особливий фестиваль - тут зазвичай панує родинна атмосфера. Приємно бачити, коли усі при зустрічі обіймаються, цікавляться творчими новинками, ідеями, репертуаром, а найголовніше здоров’ям і самопочуттям.

Люди з інвалідністю, це – люди, яких обіймає сам Бог, тому Настоятель храму святих Бориса і Гліба Православної церкви України, військовий капелан, учасник АТО отець Дмитро Шора благословив починання всіх учасників фестивалю. Голова районного товариства інвалідів Сергій Пелепецький подякував усім, хто долучився до благодійної справи, хто допоміг не тільки словом. Окремо подякували приватному підприємцю Юрію Сухаренко. Привітала учасників фестивалю заступник голови Хотинської РДА Світлана Брус, яка побажала кожному учаснику витримки, мужності, віри у світле майбутнє та успіхів в усіх починаннях. Побажав оптимізму і віри в свої сили заступник голови Хотинської районної ради Андрій Коломеєць. На свято також завітав голова обласної організації інвалідів Всеукраїнської асоціації інвалідів «Союз інвалідів України» Микола Рошко, який побажав присутнім миру, здоров’я, добробуту і такої ж витримки у подоланні всіх життєвих негараздів і перешкод. Завжди у пам’яті та спогадах залишаться учасники фестивалю, які передчасно пішли з життя, - Василь Юркін, Степан Єремеєк, пам'ять яких вшанували хвилиною мовчання і згадували у своїх щемливих виступах.

Розпочали захід традиційним виконанням фестивального гімну «Червона калина», який прозвучав у виконанні подружжя Людмили та Миколи Фугів. У пісенному жанрі всіх, як завжди запалила «живчик» фестивалю, енергійна Валентина Швабюк. А наш романтик, надзвичайно популярний Йосип Барановський виконував улюблені пісні. Своєю творчістю вразили присутніх чарівні та привітні жінки, учасниці вокального тріо «Берегині Хотинщини» - Надія Юрій, Нелля Дарчук і Лідія Гончар. На неймовірному позитиві із запальними танцями співав Ігор Бамбуляк. Гостя фестивалю Людмила Снігур та незмінний учасник Анатолій Пасічник подарували присутнім дивовижні українські пісні. Присутні вітали представницю релігійної конфесії Марію Крикливу. Яскрава зіронька із чаруючим голосом Любов Баланюк виконала щемливу пісню, яку присвятила загиблим землякам у зоні проведення АТО, а Людмила Ткачук продовжила цю тему в розмовному жанрі.

У номінації «Авторська поезія» своїми новими поетичними рядками потішили Євдокія Турецька, Вікторія Горбатова та Аліна Мазур. Як завжди запальні та завзяті, з почуттям гумору дует гармошкарів у складі Анатолія Настюка та Степана Філіпчука, завдали неабиякого колориту на фестивальному майданчику. Радо вітали й дебютантів – Валерія Банаря, Івана Бучка у вокальному та музичному жанрах. Ольгу та Мирослава Миронець підтримали у творчому конкурсі викладачі Зарожанської музичної школи Світлана Боднарюк та Альона Гордаш.

Театральною прем’єрою стала мініатюра у виконанні Лідії Карвацької та Ігоря Бамбуляка. Завжди захоплює погляд виставка декоративно – ужиткового та образотворчого мистецтва, яку презентували Валентина Федоренко та Мирослав Миронець. Оплески дарували гості фестивалю - Анні Московчук, яка виконувала легендарні пісні Володимира Івасюка. Провела захід Світлана Шалаєва.

Члени журі фестивалю Альона Татарчук, Марія Кириленко, Юрій Кульчицький визначили переможців, які братимуть участь в обласному фестивалі.