У сузір'ї танцю

100-сузиря танцю10 травня у Хотинському районному будинку народної творчості та дозвілля вдруге відбувся районний фестиваль хореографічного мистецтва “У сузір'ї танцю” на знак пам’яті про земляка Сергія Побережника, який загинув під час проведення антитерористичної операції на Сході країни. На районний фестиваль запросили близьких Сергія - батька Анатолія Пилиповича, мати Олену Теофілівну, дружину Світлану Василівну, доньку Марину та сина Макара.

Урочисто відкрила фестиваль донька героя - Маринка разом з вихованками студії сучасного танцю "ХХІ століття" Чернівецького обласного центру естетичного виховання "Юність Буковини". З вітальним слово до учасників і гостей фестивалю звернувся перший заступник голови Хотинської районної державної адміністрації Володимир Марцинкевич, який висловив щирі слова вдячності батькам Сергія, за те, що виховала патріота України.

Мета фестивалю – об’єднати усіх людей , які не уявляють свого життя без ритму та емоцій. Таким і був Сергій. Його життя було наче іскра, яка вилетіла з багаття, осяяла все навкруг і згасла. «Потрібно цінувати кожну хвилину, кожну мить, щоб потім не жалкувати про те, що не встиг чи не зміг зробити», – так писав у шкільному творі тодішній десятикласник Хотинської гімназії Сергій Побережник. Він з іншими захисниками робили все можливе, аби тут, на рідній землі, було мирне небо.

Фестиваль-конкурс вразив і кількістю номерів (їх було понад 30), і їхньою різножанровістю. Більше трьох годин сцена будинку народної творчості та дозвілля вибухала феєрверком емоцій, енергії танцю і драйву. Оригінальні, ліричні й енергійні композиції на конкурс представили зразковий аматорський хореографічний колектив сучасного танцю «Крок вперед» Хотинського РБНТД (керівник - Віра Тамазликар), зразковий художній хореографічний колектив «Сяйво» Хотинської гімназії (керівник - Людмила Борденюк), зразковий аматорський хореографічний колектив «Топ-Данс» із Зарожан (керівник - Галина Кушнір), студія сучасного та арабського танцю «Беллі-Денс» Хотинського РБНТД (керівник - Уляна Топала), зразковий художній хореографічний колектив «Флай» Рукшинської ЗОШ (керівник - Лілія Долга).

Вітаємо переможців!

У номінації «Сучасний танець за різними напрямами та стилями»

Вікова категорія 4-7 років

ІІ місце розділили дві молодші групи колективу «Крок вперед» і колектив «Топ Данс»;

І місце – колектив «Сяйво».

Вікова категорія 8-11 років

ІІ місце – студія «Беллі денс»;

І місце розділили колективи «Сяйво», «Топ Данс» та «Крок вперед».

Вікова категорія 12-15 років

ІІІ місце – колектив «Флай»;

ІІ місце – колективи «Топ Данс» та «Сяйво»;

І місце – «Крок вперед».

Вікова категорія від 16 років

І місце – колектив «Крок вперед».

У номінації «Народно-традиційний танець»

Вікова категорія 4-7 років

І місце - колектив «Сяйво»,

Вікова категорії 16+

ІІ місце – студія «Беллі денс»;

І місце- - хореографічний дует у складі Вікторії Мурай та Уляни Топало.

Номінація «Народно-сценічний танець»

Вікова категорії 8-11 років

І місце - студія «Беллі денс» та колектив «Сяйво».

Вікова категорії 12-15 років

І місце - колектив «Сяйво»,

ІІ місце - студія «Беллі денс».