Хотинщина пам‘ятає

1-день перемогиІз цвітом каштанів і надією на мир приходить травень. У ці дні ми згадуємо роки лихоліть, обпалені гарячим подихом війни та вшановуємо світлу пам’ять усіх відомих і безіменних воїнів, котрі визволяли українську землю від нацистських окупантів. Біля Меморіалу Слави у Хотині 9 травня традиційно відбувся мітинг-реквієм.

На жаль, під час цьогорічного свята були присутні лише двоє ветеранів - Іван Левко та Володимир Вінничук. Їх щиро вітали хотинчани, дякували, дарували квіти. На грудях ветеранів виблискували численні нагороди, а на очах блищали сльози. Адже багато їхніх побратимів пішли у вічність. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам‘ять керівника міської ветеранської організації Володимира Самофалова, котрий лише кілька днів не дожив до цього дня, а також усіх, хто загинув у роки Другої Світової та у зоні протистояння на Сході країни.

За жертвами війни відправили поминальну панахиду, а також провели молебен за мир і спокій в Україні та за здоров’я наших захисників. Учасники мітингу-реквієму поклали квіти та гірлянду пам’яті до підніжжя Меморіалу Слави та гранітних плит з прізвищами земляків, які загинули на фронтах війни далеко від рідного Хотина, а також усіх тих, хто визволяв наш край. Зворушливим завершенням заходу стала пісня «Весна Перемоги», яку виконав народний аматорський хор ветеранів війни та праці «Оберіг».