Хотин – це моє місто

41-день мистаУ середині вересня славний Хотин відзначив свій 1016-й день народження. З нагоди свята на площі зібралися жителі та численні гості Хотинщини. Цьогорічне святкування видалося масштабним, тому кожен з присутніх міг знайти щось цікаве саме для себе. Розпочалося воно піснею «Україна» у виконанні Діани Федишиної, учасниці зразкової вокальної студії «Щасливі діти», (керівник - А. Татарчук) та хореографічної композиції за участю зразкового аматорського хореографічного колективу сучасного танцю «Крок вперед» (керівник - В. Тамазликар). Майже як гімн прозвучала «Пісня про Хотин» у виконанні учасників зразкової аматорської вокальної студії «Муза» (керівник - О. Кульчицька).

Учасники народного аматорського хору ветеранів війни та праці «Оберіг» (керівник - Ю. Кульчицький) також долучилися до концертної програми, надзвичайно чуттєво виконавши пісні про Україну та Хотин. З вітальним словом до усіх присутніх звернулися Хотинський міський голова Микола Головльов, голова Хотинської РДА Петро Допіряк, заступник голови Хотинської районної ради Андрій Коломеєць, народні депутати України Максим Бурбак та Оксана Продан, депутат Чернівецької обласної ради Любов Годнюк,

виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, міський голова м. Чорткова Володимир Шматько, координатор громадської організації «Всеукраїнський молодіжний рух “Let`s do it Ukraine” в Чернівецькій області Анастасія Мелещук.

По завершенню урочистої частини на сцені з’явилися хотинські гурти «Позитив», «Піка» та «Куми». Співали для хотинчан та гостей міста солістка Хотинського РБНТД Альона Татарчук, а також солісти Юлія Орчакова та Олександр Ісанчук. Ведучими ранкової концертної програми стали Любов Жалоба та Світлана Шалаєва.

Після чудового виступу запрошеного духового оркестру Кам’янець-Подільського 201-го навчального центру оперативного командування Збройних Сил України на сцену поспішили маленькі хотинські зірочки. Ведучими концертної програми «Країна дитячих мрій» були вихованці зразкової аматорської вокальної студії «Щасливі діти» Анна Перепелюк та Микола Раєвський. У цій програмі взяли участь вихованці вокальної студії «Муза» Валя Чернявська, Евеліна Бойко, Яна Боярська, вихованці вокальної студії «Щасливі діти» Зіновій Кобелюх, Катя Козак, Ольга Бонар, Аня Горбатюк, вихованці

музичної школи Даяна Лазар, Анастасія Рибак, Вероніка Максимчук, Злата Поперечна, Олексій Барабаш.

Танцювальні композиції виконували кращі хореографічні колективи району «Топ Данс» (керівник - Г. Кушнір), «Крок вперед»

та «Сяйво» (керівник - Л. Борденюк). А щирі посмішки викликали у присутніх пантоміми та сценічні етюди від зразкового аматорського театру юного глядача ( керівник - Л. Микитенко).

Кожна дитина, яка брала участь у концертній програмі, отримала морозиво від магазину «АВС» Олега Сторожинецького. Нарешті настала довгоочікувана мить, яку найбільше чекали дітлахи - роздача величезного святкового торта. Перед отриманням свого шматка діти мали змогу погратися з Ноликом та Сімкою. Разом з аніматорами дітлахи танцювали, співали, змагалися на швидкість та спритність. І, навіть, перевірили свої знання з історії міста, за що отримали подарункові сертифікати від мережі магазинів побутової хімії «Дінь-Дінь».